Om mig

Hej och välkommen till min blogg.

Jag heter Monica och jag har startat denna blogg om handarbete därför att jag tycker så oerhört mycket om handarbete och hantverk. 

Mycket av det som finns eller kommer att finnas på denna blogg kommer att handla om textilier då det är de områden jag vet mest om, men jag är svag för allt hantverk. Det kommer säkert att komma upp inlägg som handlar om smide, träarbeten och annat roligt jag hittar också. 

Jag är uppvuxen i ett hem där konst och hantverk (textilier och möbler) varit en naturlig del av vardagen. Min familj och min vänkrets är full av möbelsnickare, stickerskor, väverskor, skribenter och människor som samlar på konst och vackra prylar. 

Få saker får mig att känna mig så lycklig som när jag tar i eller ser på ett välgjort handarbete. Inget kan ersätta känslan av hög kvalitet, vackert hantverk och så vetskapen om hur mycket tid en människa lagt ner på att skapa någonting som de tycker om. 

Jag är alltså inget proffs på handarbete och hantverk utan en glad entusiast som fått förmånen att växa upp omgiven av hantverk och som har lärt mig att älska det. Mitt hem är fullt med garner och tyger och de ger mig glädje. 

Redan när jag var 5 år lärde jag mig att virka och sedan kom stickningen direkt efteråt, följt av broderier och sömnad. Många, många gånger fick jag repa upp och göra om. Min mormor sa alltid att det inte syns hur lång tid det tagit att göra något, bara hur välgjort det är. Jag är glad att jag fick det med mig. Än idag gör jag om saker om jag inte är nöjd. 

Efter att jag läst gymnasiet åkte jag upp till Dals Långed och Stenebyskolan. Där gick jag en sömnadslinje och fick lära mig grunderna i mönsterkonstruktion samt att sy kläder. Det var roligt och jag har sytt massor men under en lång period så har jag haft uppehåll och nu är det dags att ta upp det igen. 

Under de åren jag hade barn hemma hann jag inte handarbeta särskilt mycket så nu känner jag mig som en nybörjare. På allt handarbete, egentligen. Nu går jag en stickkurs och jag är så glad i min lärare som kan allt som har med tråd att göra. 

För mig blir denna blogg en resa och förhoppningsvis också en inspiration för både mig själv och andra.

Monica

Kontakta mig.

Tillbaka till förstasidan.

 
 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)